Ympäristöystävällistä yhteistyötä

 

Zero waiste

Suomen Löytötavarapalvelu ja Stadin ammattiopiston Nuori yrittäjyys -ohjelmaan kuuluva Tihkuna ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on vähentää ympäristölle aiheutuvaa kuormitusta. Sopimuksen mukaan Suomen Löytötavarapalvelu lahjoittaa kaikki säilytyksestä vanhentuneet rikkinäiset sateenvarjot Tihkunalle, joka käyttää niitä materiaalina ulkoilutakkien valmistamiseen.

-Ajatus sateenvarjojen hyödyntämisestä syntyi, kun oma sateenvarjo hajosi, Stadin ammattiopistossa vaateompelijaksi opiskeleva Elli Jaakola kertoo.

Hän alkoi opiskelukaveri Anni Tonttilan kanssa pohtimaan, miten sateenvarjosta jäänyttä kangasta voisi kierrättää. Eikä aikaakaan, kun kankaasta syntyi ensimmäinen takki.

- Sateenvarjojen kankaan voi hyödyntää kokonaan, mikäli suunnittelutyön vain tekee tarpeeksi fiksusti. Jos hukkapaloja kuitenkin jää jäljelle, nekään eivät päädy roskikseen, vaan niistä valmistetaan pyörien satulasuojia, tulevaisuudessa ehkä myös aurinkolippoja.

-Pohdimme parhaillaan, miten voisi kierrättää myös sateenvarjoista jääneet metallirungot. Tavoitteena on zero waste eli että mitään ei päätyisi kaatopaikalle, viimeistä vuotta koulua käyvä Jaakola lisää.

Valmistumisen jälkeen kaksikon tarkoituksena on perustaa oikea yritys tuottamaan kaikenlaisesta ylijäämästä käyttökelpoista tarviketta.

Suomen Löytötavarapalvelu tukee mielellään alkutaipaleella olevaa, innovatiivista ja kierrätystoimintaa harjoittavaa yritystä, onhan ympäristönsuojelu keskeinen osa yrityksen arvomaailmaa.

Huutokaupat

Kuukausitteiset huutokaupat pidetään Käpylän Työnväentalolla osoitteessa Vipusentie 19, 00610 Helsinki

Huutokaupoissamme maksuvälineinä käyvät käteinen sekä kaikki pankki- ja luottokortit.

Lue lisää

Yrittäjäksi

Löydä uusi tulevaisuutesi Löytötavapalveluyrittäjänä omalla paikkakunnallasi. Meiltä saat kaikki mitä löytötavara-alan yrittäjyyteen tarvitset

Lue lisää

Yhteistyö

Tarjoamme kokonaispalvelua löytötavara-asioiden hoitamiseen kaikkialla Suomessa. Räätälöimme palveluratkaisumme jokaisen yrityksen tarpeita vastaavaksi.

Lue lisää

Ajankohtaista

Suomen Löytötavarapalvelu Oy kuuluu Suomen korkeimpaan AAA luottoluokkaan
Puhelinpalvelullamme laatusertifikaatti
Sivustomme käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Lue lisää