Lisätietoa

MILLE PAIKKAKUNNILLE YRITTÄJIÄ HAETAAN?
PALJONKO ALKUPÄÄOMAA ALOITTAMINEN VAATII?
MITÄ KETJUUN KUULUMINEN ALUN JÄLKEEN MAKSAA?
OLEN YRITTÄJÄ, PÄÄSENKÖ MUKAAN?
SAAKO KETJUSSA VALMIITA ASIAKKAITA?
MITÄ LAKI VAATII LÖYTÖTAVARATOIMISTOSTA VASTAAVALTA?
SAANKO TUKEA PAPERI- JA TALOUSASIOIDEN HOITAMISEEN?
MILLAISEN KOULUTUKSEN ALOITTAVA YRITTÄJÄ SAA?
MILLAISET VÄLINEET SAAT KÄYTTÖÖSI?
MILLAISELLA SOPIMUKSELLA KETJUUN LIITYTÄÄN?
HALUAISIN VIELÄ LISÄÄ TIETOA. MIHIN OTAN YHTEYTTÄ?

 

 

MILLE PAIKKAKUNNILLE YRITTÄJIÄ HAETAAN?

Haemme päätoimisia yrittäjiä mm. seuraaviin kaupunkeihin. Jos kaupunkia, johon haluaisit toimipisteen, ei löydy luettelosta, täytä hakemus ja merkitse ehdotuksesi toimiston sijainnista. Asukasmäärät ovat suuntaa-antavia.

Kaupunki

Espoo
Vantaa
Lahti
Kuopio
Pori
Joensuu
Lappeenranta
Hämeenlinna
Vaasa
Seinäjoki

Asukasmäärä

244 330
221 821
101 488
93 198
83 032
73 076
72 011
66 789
59 591
57 606


Haemme lisäksi yrittäjiä, jotka mm. seuraavilla paikkakunnilla voivat toimia paikallisena löytötavaratoimistona muun yritystoiminnan ohella.

Kaupunki

Salo
Kotka
Mikkeli
Porvoo
Kokkola
Hyvinkää
Nurmijärvi
Rauma
Asukasmäärä

55 132
54 832
48 832
48 815
46 189
45 510
39 846
39 715

PALJONKO ALKUPÄÄOMAA ALOITTAMINEN VAATII?

Ketjuun liittymismaksu on 4.000 - 10.000 € paikkakunnan asukasmäärästä riippuen seuraavasti:

asukasmäärä
     
yli 200 000       
150 000-199 999   
100 000-149 999   
70 000-99 999       
56 000-69 999       
40 000-55 999       
alle 40 000       
 liittymismaksu

10.000
9.000
8.000
7.000
6.000
5.000
4.000


Tämän lisäksi pääomaa tarvitset luonnollisesti yritystoiminnan käynnistämistä varten. Liittymismaksu sisältää koulutuksen ja aloittamiseen tarvittavan ohjelmistolisenssin. Jos aloitat jo toiminnassa olevassa valmiissa toimistossamme, liittymismaksun lisäksi toteutetaan liiketoimintakauppa, jonka suuruuteen vaikuttaa olemassa olevan toimiston liikevaihto. Valmiita toiminnassa olevia toimistoja, joihin haemme tällä hetkellä yrittäjiä, ovat Jyväskylä ja Vantaa.

MITÄ KETJUUN KUULUMINEN ALUN JÄLKEEN MAKSAA?

Ketjumaksu on 6 % kuukaudessa tuloksesta. Tämä maksu kattaa brändin käyttöoikeuden, alan jatkuvan kehitystoiminnan, yrittäjä- intranetin ja löytötavararekisterin käyttöoikeuden, ohjelmalisenssin, puhelinpalveluteknologian, internet-sivustoon liittymisen sekä asiakastyytyväisyystutkimusten toteuttamisen. Markkinointimaksu on 4 % tuloksesta kuukaudessa sisältäen valtakunnallisen markkinoinnin sekä myynnin tuen.

OLEN YRITTÄJÄ, PÄÄSENKÖ MUKAAN?

Kyllä. Pienemmillä paikkakunnilla löytötavarapalvelua voit tarjota muun toiminnan ohessa. Toiminta tulee tarjoamaan lisääntyviä asiakasmääriä parantaen myös nykyisen yritystoimintasi tuottavuutta. Täytä hakemus, niin kartoitetaan liiketoiminnan mahdollisuudet ja katsotaan, miten nykyiset toimitilasi mahdollistavat löytötavarapalvelun.

SAAKO KETJUSSA VALMIITA ASIAKKAITA?

Kyllä, suurimmassa osassa kaupungeista saat asiakkaita heti alusta lähtien sopimuskumppaneistamme. Jokainen ketjun jäsen saa myös tuntuvaa etua tunnetusta ja luotettavasta brändistä, keskitetystä markkinoinnista, uusasiakashankinnasta, nykyisistä referensseistä ja myynnin tuesta.

MITÄ LAKI VAATII LÖYTÖTAVARATOIMISTOSTA VASTAAVALTA HENKILÖLTÄ?

Jokaisessa löytötavaratoimistossa tulee olla löytötavaratoimiston vastaava hoitaja. Löytötavaralaki asettaa vastaavalle hoitajalle seuraavat vaatimukset:
”Löytötavaratoimistossa on oltava vastaava hoitaja, joka on velvollinen huolehtimaan siitä, että löytötavaratoimistoa pidetään lainmukaisesti. Vastaavan hoitajan on oltava täysi-ikäinen ja luotettava henkilö, joka ei ole konkurssissa ja jonka toimintakelpoisuutta ei ole rajoitettu. Vastaavaa hoitajaa pidetään luotettavana, jos häntä ei ole lainvoiman saaneella tuomiolla viiden viimeisen vuoden aikana tuomittu vankeusrangaistukseen eikä kolmen viimeisen vuoden aikana sakkorangaistukseen rikoksesta, jonka voidaan katsoa osoittavan hänen olevan ilmeisen sopimaton vastaavaksi hoitajaksi. Vastaavaa hoitajaa ei kuitenkaan pidetä luotettavana, jos hän on muutoin aikaisemmalla toiminnallaan osoittanut olevansa ilmeisen sopimaton vastaavaksi hoitajaksi.”
Käytännössä yrittäjän tulee täyttää edellä mainitut vaatimukset ja toimia löytötavaratoimiston vastaavana hoitajana.

SAANKO TUKEA PAPERI- JA TALOUSASIOIDEN HOITAMISEEN?

Ketjuun liittyessäsi saat käyttöösi Suomen Löytötavarapalvelun yrittäjä-intran, josta löydät kaikki löytötavarapalvelun perustoiminnoissa tarvitsemasi lomakepohjat, kirjepohjat yms. Oma löytötavaraohjelmamme tuottaa esim. kassakirjanpidon automaattisesti. Varsinaisen kirjanpidon voit hoitaa tilitoimistomme käyttöliittymällä itse tai antaa kaiken ammattilaistemme hoidettavaksi.

MILLAISEN KOULUTUKSEN ALOITTAVA YRITTÄJÄ SAA?

Jokaiselle aloittavalle yrittäjälle teemme henkilökohtaisen koulutusohjelman, jonka pituus riippuu omasta osaamisestasi. Pääkouluttajanasi toimii alan pioneeri ja guru Petri Fonsén, joka perusti alan ensimmäisen yksityisen löytötavaratoimiston 25 vuotta sitten ja jolla on alasta Suomen pisin kokemus niin viranomais- kuin yksityissektoriltakin. Yli 25 vuoden kokemus ja osaaminen siirretään koulutuksessa sinulle. Koulutus alkaa Helsingin toimistossamme ja jatkuu omassa toimistossasi siten, että pääset aloittamaan heti, kun se on valmis avajaisiin. Jos valitset valmiin toimistomme, aloittaminen sujuu vieläkin nopeammin.

MILLAISET VÄLINEET SAAT KÄYTTÖÖSI?

Tärkein työvälineesi on pilvipalvelussa toimiva SLP-löytötavararekisteri, jonka saat käyttöösi. Ohjelmalla hallitset koko löytötavaraprosessin tietojen tallentamisesta tavaran omistajalleen luovuttamiseen saakka. Ohjelmasta saat helposti asiakaspalvelussa tarkistettua onko jokin tietty tavara tullut löytötavaratoimistoosi.  Se tuottaa myös kaiken materiaalin, jota jokapäiväisessä työssä tarvitset. Esimerkkinä kuitit, ilmoitukset omistajille, kassatoiminteet sekä postitus -ja lähetystoiminteet. SLP ohjelma on ainutlaatuinen maailmassa, ja sen saavat käyttöönsä vain ketjun jäsenet. Osana ketjua käytössäsi ovat myös intranet sivustomme, joka toimii tiedotus- ja keskustelukanavana kaikille ketjun yrittäjille. Samoilta sivuilta löytyy myös yrittäjän käsikirja, josta löydät kaiken tarvitsemasi tiedon 24/7 heti kun sitä tarvitset.

MILLAISELLA SOPIMUKSELLA KETJUUN LIITYTÄÄN?

Sopimus on franchising sopimus ja sopimuskauden kesto yleensä on viisi vuotta. Sopimusta voit tämän alkukauden jälkeen jatkaa joko viiden tai kymmenen vuoden sopimuksella.

HALUAISIN VIELÄ LISÄÄ TIETOA. MIHIN OTAN YHTEYTTÄ?

Jos olet vakaasti päättänyt löytää uuden urasi yrittäjänä ja kaikki tähänastinen tieto on saanut sinut kiinnostumaan alasta, täytä hakemus. Saatuamme hakemuksesi otamme sinuun yhteyttä ja tulet saamaan kaipaamaasi lisätietoa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Huutokaupat

Kuukausitteiset huutokaupat pidetään Käpylän Työnväentalolla osoitteessa Vipusentie 19, 00610 Helsinki

Huutokaupoissamme maksuvälineinä käyvät käteinen sekä kaikki pankki- ja luottokortit.

Lue lisää

Yrittäjäksi

Löydä uusi tulevaisuutesi Löytötavapalveluyrittäjänä omalla paikkakunnallasi. Meiltä saat kaikki mitä löytötavara-alan yrittäjyyteen tarvitset

Lue lisää

Yhteistyö

Tarjoamme kokonaispalvelua löytötavara-asioiden hoitamiseen kaikkialla Suomessa. Räätälöimme palveluratkaisumme jokaisen yrityksen tarpeita vastaavaksi.

Lue lisää

Ajankohtaista

Suomen Löytötavarapalvelu Oy kuuluu Suomen korkeimpaan AAA luottoluokkaan
Puhelinpalvelullamme laatusertifikaatti
Sivustomme käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Lue lisää