Toimintaohje

  • Tavaran saapuminen löytötavaratoimistoon kestää yleensä yhdestä päivästä kahteen viikkoon. Kannattaa odottaa 1-2 päivää tavaran katoamisen jälkeen ennen kuin otat meihin yhteyttä.
  • Ota meihin yhteyttä asioimalla löytötavaratoimistossa, puhelimitse tai verkkotiedustelulla. Paikan päällä tehtävät tiedustelut tavaroista ovat maksuttomia. Katso hinnasto.
  • Jätä asiakaspalveluun yhteystietosi ja kuvaus kadottamastasi tavarasta. Ensimmäisen yhteydenoton jälkeen me pidämme sinuun päin yhteyttä. Älä kontaktoi meitä useita kertoja maksullisen puhelinpalvelun tai nettitiedustelun kautta.
  • Kun tavara on löytynyt, voit noutaa sen paikan päältä löytötavaratoimistosta tai tilata sen kotiisi postitse. Me järjestämme tavaran lähettämisen. Katso hinnasto ja löytötavaratoimistot.
  • Jos kaikki ei mennyt niin kuin piti, jätä meille palautetta.

Palvelumme

Suomen Löytötavarapalvelu on Suomen ensimmäinen yksityinen löytötavaratoimisto. Löytötavaratoimisto on perustettu vuonna 1993. Tarjoamme ammattitaitoista ja luotettavaa löytötavarapalvelua ja –neuvontaa valtakunnallisesti. Suomen Löytötavarapalvelu on eniten löytötavaraa käsittelevä ja siten myös suurin löytötavaratoimisto Suomessa.

Tärkeää löytötavaroiden keräilystä ja käsittelystä

Löytötavaroiden säilytysaika on lain mukaiset kolme kuukautta. Tavarat tulevat meille pääsääntöisesti 1–5 arkipäivän viiveellä. Joissain tapauksissa tämä viive voi olla huomattavasti pidempikin, jopa yli 2 viikkoa. Tämä riippuu siitä, kuinka usein tai millaisella aikavälillä tavarat noudetaan eri asiakkailta ja eri kohteista. Huomioithan tämän asioidessasi kanssamme.

Tavarat rekisteröidään löytötavararekisteriin, joka on tavarakohtainen ja sisältää tarkat tiedot kustakin tavarasta. Tietojärjestelmämme etsii rekisteristä tavaroita automaattisesti asiakkaan antamien tunnusmerkkien perusteella. Avaimia, silmälaseja, päähineitä, kaulahuiveja, hanskoja ja sateenvarjoja tulee meille niin suuria määriä, että suosittelemme tiedustelemaan niitä toimistollamme paikan päällä, jotta varma tunnistaminen on mahdollista.

Kaikista löydöistä, joista omistajan tiedot selviävät, ilmoitamme omistajalle eri viestintäkanavia hyödyntäen. Käytössämme ovat mm. väestörekisterin osoitetiedot.

Löytötavaroista perittävät maksut perustuvat Löytötavaralakiin ja -asetukseen. Tuotamme lisäpalveluita asiakkaidemme tarpeisiin, esimerkíksi voimme toimittaa tavaran pakettikuljetuksena, minne tahansa asiakas sen toivoo, nopeasti ja tehokkaasti. Tarkemmat hinnat ja niiden määräytymisperiaatteet löydät parhaiten hinnastostamme.

Asiointi kanssamme

Meillä voit tiedustella täysin maksutta kadottamaasi tavaraa käymällä toimipisteessämme ja asioimalla asiakaspalveluhenkilömme kanssa. Tämän maksuttoman toimistoasioinnin lisäksi tarjoamme lisäpalveluna maksullisia vaihtoehtoja tiedustella tavaraanne. Pääkaupunkiseudun sisällä (Helsinki ja Vantaa) voimme siirtää tavaran noudettavaksi toimistosta toiseen, mikäli niin haluat. Huomioithan kuitenkin tätä meiltä pyytäessäsi, että tavaran siirtoon toimistosta toiseen menee noin 1-2 arkipäivää. Tästä palvelusta emme veloita mitään lisää ja palvelu on käytettävissä ainoastaan Pääkaupunkiseudun toimistojen, Helsingin ja Vantaan välillä.

Näitä ovat 24/7 palveleva valtakunnallinen puhelinnumero (0600 41006), jonka hinnat löytyvät hinnastostamme. Lisäksi hinta ilmoitetaan ennen puhelun alkamista numeroon soitettaessa. Jonottaminen on maksutonta. Puhelinpalvelussa neuvomme myös kaikissa löytötavaroihin liittyvissä asioissa.

Edellä mainittujen vaihtoehtojen lisäksi voit myös jättää verkkosivujemme kautta maksullisen verkkotiedustelun kadonnutta tavaraasi koskien. Tällöin me seuraamme kahden (2) viikon ajan tavaran saapumista, eikä sinun tarvitse olla meihin erikseen yhteydessä. Mikäli tavara löytyy, niin ilmoitamme siitä pikimmiten. Mikäli tarvitsemme lisätietoja tavaraan liittyen, niin olemme sinuun yhteydessä, joten täytäthän yhteystietosi tarkkaan ja kattavasti.

Mikäli sinulla on palautetta meille, niin annathan sen verkkosivuiltamme löytyvän palautelomakkeen kautta. Näin varmistamme parhaan mahdollisen palvelun juuri sinulle.